កត្តាដែលបង្កអោយរមួលសាច់ដុំឬភាសាសាមញ្ញហៅថារមួលក្រពើបណ្តាលមកពី មូលហេតុផ្សេងៗជាច្រើន ហើយអាស្រ័យទៅតាមស្ថានភាពនិងបុគ្គលដែលកើតមានបញ្ហានេះ។ ឧទាហរណ៍ក្នុងផ្នែកកីឡា សំរាប់កីឡាដែលតម្រូវអោយកីឡាកររត់ច្រើន រមួលក្រពើនឹងកើតមានលើកីឡាករដែលមិនបានហ្វឹកហាត់រត់បានគ្រប់ គ្រាន់និងជាប្រចាំ។
ទោះជាយ៉ាងណាកង្វះប៉ូតាស្យូម ឬ វីតាមីន K គឺជាមូលហេតុចំបងដែលបណ្តាលអោយកើតរមួលក្រពើ។ វីតាមីន K ជួយសំរួលដំណើរការរបស់ក្រលៀននិងអ័រម៉ូនអាំងស៊ុយលីន។ កង្វះប៉ូតាស្យូមបណ្តាលអោយអស់កំលាំងល្ហិតល្ហៃ រមួលសាច់ដុំ លើសឈាម និងខ្សោយបេះដូង។
អាហារដែលជាប្រភពនៃប៉ូតាស្យូមមានដូចជា ចេក (358មីលីក្រាម/100ក្រាម) ផ្លែប័រ (485មីលីក្រាម/100g) ការ៉ុត (320មីលីក្រាម/100ក្រាម) គ្រាប់កៅឡាក់ (600mg/100ក្រាម)៕