ផ្កាឈូករ័ត្នត្រូវបានចាប់ផ្តើមប្រើប្រាស់ដំបូងដោយជនជាតិដើម អាមេរិក ប្រមាណជាង៥០០០ឆ្នាំកន្លងទៅហើយក្រោយមកបានរីកសាយភាយទូទាំងពិភព លោក។ បច្ចុប្បន្ន គ្រាប់ផ្កាឈូករ័ត្នត្រូវបានផលិតប្រើប្រាស់ច្រើនជាងគេនៅប្រទេស រុស្ស៊ី ប៉េរូ អាហ្សង់ទីន អេស្ប៉ាញ បារាំង និងចិន។
យោងតាមការស្រាវជ្រាវដែលបានបង្ហាញនៅក្នុងគេហទំព័រសុខភាព www.healthdiaries.com បានបញ្ជាក់ថាគ្រាប់ផ្កាឈូករ័ត្នមានគុណប្រយោជន៍ដល់សុខភាពដូច ខាងក្រោម៖
១.សុខភាពបេះដូងៈ គ្រាប់ផ្កាឈូករ័ត្នសម្បូរដោយវីតាមីន E ដែលមានតួនាទីដ៏សំខាន់ក្នុងការការពារជំងឺបេះដូងហើយវាក៏ជាសារ ធាតុប្រឆាំងនឹងអុកស៊ីតកម្ម ដែលជួយដល់ការទប់ស្កាត់ខូលេស្តេរ៉ូលផងដែរ។ វាជួយការពារមិនឲ្យមានការស្ទះសរសៃឈាមធំក្នុងបេះដូង ជំងឺគាំងបេះដូង ឬការដាច់សរសៃឈាមដល់ទៅ៩០% ប្រសិនបើអ្នកពិសាវា(វីតាមីនE) បាន១/៤ កែវនៃគ្រាប់ផ្កាឈូករ័ត្នរៀងរាល់ថ្ងៃ។
២.ប្រឆាំងនឹងការរលាករោលៈ ដោយសារគ្រាប់ផ្កាឈូករ័ត្នសម្បូរទៅដោយវីតាមីនE ដូច្នេះហើយវាសំខាន់ខ្លាំងណាស់ក្នុងការរំលាយជាតិខ្លាញ់ និងម៉ូលេគុលផ្សេងៗ ដូចជា ភ្នាសកោសិកា កោសិកាខួរក្បាល និងខូលេស្តរ៉ូលនៅក្នុងសព៌ាង្គកាយទាំងមូល។ ផ្កាឈូករ័ត្នបានដើរតួនាទីសំខាន់ក្នុងការប្រឆាំងនឹងការរលាករោល ផ្សេងៗ ដែលបណ្តាលមកពីរោគសញ្ញានៃជំងឺហឺត និងជំងឺសន្លាក់ឆ្អឹងផ្សេងៗ។
៣.ការពារពីជំងឺមហារីកៈ តាមសិក្សាបានបង្ហាញថាក្នុងផ្កាឈូករ័ត្នមានសេលេញ៉ូមច្រើនដែល អាចជួសជុលADN និងផលិតកោសិកាដែលខូចឡើងវិញ។ វាជួយកាត់បន្ថយជំងឺមហារីកផ្សេងៗ បានដល់ទៅ៣០% បើអ្នកពិសាវារៀងរាល់ថ្ងៃ ដូចជា មហារីកពោះវៀនធំ មហារីកផ្លោកនោម និងមហារីកក្រពេញឈ្មោល(គ្រន្ថី)។
៤.សុខភាពឆ្អឹងៈ នៅក្នុងផ្កាឈូករ័ត្នសម្បូរដោយម៉ាញ៉េស្យូម ដែលវាជួយពង្រឹងឆ្អឹងឲ្យលូតលាស់មានសុខភាពល្អប្រសើរ។ ចំណែកឯជាតិទង់ដែងក៏ត្រូវបានរកឃើញនៅក្នុងផ្កាឈូករ័ត្នដែរ ដែលមានសារសំខាន់ដល់តួនាទីនៃដំណើរការអង់ស៊ីមក្នុងការបញ្ជ្រាប តាមសរសៃទឹកប្រូតេអ៊ីនដើម្បីឲ្យឆ្អឹងរឹងមាំបានល្អ។
៥.ល្អដល់សរសៃប្រសាទៈ ម៉ាញ៉េស្យូមជួយឲ្យសរសៃប្រសាទខួរក្បាល សរសៃឈាម និងសាច់ដុំបានសម្រាក។ ខ្វះម៉ាញ៉េស្យូមនាំឲ្យមានសម្ពាធឈាមឡើងខ្ពស់ ចុកសាច់ដុំ ឈឺក្បាលមួយចំហៀង និងអស់កម្លាំងល្ហិតល្ហៃ។
៦.ជួយស្បែកៈតាមការសិក្សាជាច្រើនបានបង្ហាញថាវីតាមីនE ដែលមាននៅក្នុងគ្រាប់ផ្កាឈូករ័ត្នមានសារសំខាន់ណាស់ក្នុងការជួយ ដល់កោសិកាស្បែកឲ្យមានសុខភាពល្អ ជាពិសេសគឺការខូចដោយសារកំដៅUV ផ្ទាល់៕