Tuesday, December 18, 2012

ហេតុ​​អ្វី​​កំដៅ​​ខ្លួន​​យើង​​កើន​ឡើង​នៅ​ពេល​​មាន​​ជម្ងឺ​?

ជីវជាតិ C មាន​ប្រសិទ្ធភាព​បំផុត​សម្រាប់​បំបាត់​ជម្ងឺ​គ្រុនក្តៅ​។ អាហារ​ដែល​សម្បូរ​ទៅ​ដោយ​ជីវជាតិ C មានដូចជា ក្រូច​…​បន្លែ​…​។​ល​។​ •​ ​គ្រូពេទ្យ​ចង់ដឹង​អ្វី​មុនគេ​? ដំបូង​គ្រូពេទ្យ​តែងតែ​វាស់​សីតុណ្ហភាព​យើង​ដើម្បី​ចង់​ដឹង​ថា តើ​មាន​គ្រុនក្តៅ​ឬទេ​? តាម​ធម្មតា សីតុណ្ហភាព​នៃ​មនុស្ស​គឺ 36 c – 37 c​។ ពេល​មាន​ជម្ងឺ​សីតុណ្ហភាព​ឡើង​ខ្លាំង ហៅ​ថា​គ្រុនក្តៅ​។​ •​ ​គ្រុនក្តៅ​អាចជួយ​ដល់​យើង​អ្វីខ្លះ​? ​តាមពិត​គ្រុនក្តៅ​ជួយ​យើង​ក្នុងការ​កំចាត់​ជម្ងឺ​វិញ​ទេ​។ គ្រុនក្តៅ​ធ្វើឲ្យ​យើង​ដក​ដង្ហើម​ញាប់​​ហើយ​ឈាម​រត់លឿន ​ដើម្បី​កំចាត់​ជាតិពុល​ក្នុង​ប្រព័ន្ធ​យើង​។​ •​ ហេតុអ្វី​មិន​ត្រូវ​ទុក​គ្រុនក្តៅ​នៅ​បានយូរ​? គ្រុនក្តៅ​មាន​ប្រយោជន៏​ប៉ុន្តែ​វាក៏​បំផ្លាញ​ប្រូតេអ៊ីន​ដែល​ជួយ​ទ្រទ្រង់​ជីវិត​យើង​ផង​ដែរ​។ ហេតុនេះ​គេ​មិន​ត្រូវ​ទុក​គ្រុនក្តៅ​ឲ្យ​ឋិត​ក្នុង​ខ្លួន​យើង​យូរ​ឡើយ​។ ក្នុងករណី​នេះ​ត្រូវ​ប្រើ​ឪ​ស​ថ ដើម្បី​បញ្ចុះ​កម្តៅ​៕