វីតាមីនអា បើ រាងកាយបានទទួលវិតាមីនអាតិចពេកពិសេសពេលអាកាសធាតុត្រជាក់ ដូចជាក្នុងរដូវរងារឬ រដូវភ្លៀងនោះនឹង ធ្វើឱ្យមេរោគងាយឆ្លងចូលទៅក្នុងភ្នាស ច្រមុះ ធ្វើឱ្យក្អក និង ហៀរសំបោរ ផ្តាសាយ។អាហារដែលសំបូរវីតាមីនអាមានដូចជា ៖ ស្វាយ ការ៉ុត ក្រូច បន្លែបៃតង និង លឿង៘ វីតាមីនអា ត្រូវការសារធាតុខ្លាញ់ដើម្បីងាយជ្រាបចូលទៅក្នុងរាងកាយ ដូចនេះគូរបន្ថែមប្រេងអូលីវ ប្រេងល្ង លើអាហារផង ប៉ុន្តែក៏ពុំគួរទទួលទានវីតាមីនអាច្រើនពេកដែរ។
វីតាមីនសេ បើរាង កាយបានទទួលវីតាមីនសេគ្រប់គ្រាន់ នឹងធ្វើឱ្យប្រព័ន្ធការពាររាងកាយកាន់ តែរឹងមាំ។ បន្លែនឹងផ្លែឈើដែលសំបូរ វីតាមីនសេមាន ផ្កាស្ពៃប្រូខូលីផ្លែក្រូច ក្រូចថ្លុង ត្របែក៘
ស័ក្កសី ជួយឱ្យប្រព័ន្ធការពាររាងកាយរឹងមាំ និងជួយក្នុងការដុតបំផ្លាញប្រូតេអ៊ីន និង កាបូនអ៊ីដ្រាត។ ស័ង្កសី និងវិតាមិនសេជួយឱ្យមុខរបួស ឆាប់ជាសះស្បើយ និង ការពារជំងឹផ្តាសាយ។ហេតុនេះគួរទទួលទានសារធាតុទាំង២នេះព្រមៗគ្នា ដូចជាញ៉ាំត្រី និង ផ្លែឈើជាដើម។ស័ង្កសីមានច្រើន នៅក្នុងត្រីសណ្តែកនិងគ្រាប់ធញ្ញជាតិ។
សេលេនីញ៉ូម ជួយ កម្ចាត់ជាតិពុលពីរាងកាយ វាមានក្នុងផលិតផលធញ្ញជាតិមិនទាន់ស្រិតឬខាត់ឱ្យសដូចជា សណ្តែក ផលិតផលពីទឹកដោះ សាច់សត្វ ត្រី និង ច្រើនបំផុតក្នុងដូង។
ដែក ជួយ បង្កើនអុកស៊ីសែនក្នុងឈាម។បើទទួលទានជាតិដែក ជាមួយវីតាមីនសេ នឹងធ្វើឱ្យរាងកាយបឺតស្រូបសារធាតុ ដែកបានកាន់តែល្អ។ អាហារសម្បូរជាតិដែកមានដូចជា បន្លែបៃតងសាច់សត្វមិនជាប់ខ្លាញ់សណ្តែក៘
ម៉ាញេស្យូម បើខ្វះម៉ាញេស្យូម និង បណ្តាលឱ្យកើតជំងឺប្រគ្រីវ ឬរមូលក្រពើសាច់ដុំ។វាសម្បូរនៅក្នុងសណ្តែក សណ្តែកសៀង ត្រីផលិតផលធញ្ញជាតិមិនស្រិត និង បន្លែបៃតង។
កាល់ស្យូម ជួយឱ្យឆ្អឹងងសរសៃប្រសាទ និង សរសៃឈាមរឹងមាំ។ កាល់ស្យូមសំបូរនៅក្នុងទឹកដោះ ល្អខ្មៅ ត្រីតូចធំ បន្លែបៃតង ។
ប៉ូតាស្យូម ជួយឱ្យ សាច់ដុំរឹងមាំ រក្សាកម្រឹតទឹកក្នុងរាងកាយឱ្យមានលំនឹង។ប៉ូតាស្យូមមានច្រើនបំផុតនៅ ក្នុងចេក ក្រូច ធញ្ញជាតិមិនស្រិត បន្លែបៃតង ដំឡូងបារាំង សណ្តែកផ្សេងៗ។