អំឡុងងទសវត្សឆ្នាំ១៩៣០-១៩៤០នៅសហរដ្ឋអាមេរិក
បានចាប់ផ្តើមមានដាក់លក់ប្រភេទអាហារឆ្អិនស្រាប់(Fast
Food)ជាលើកដំបូងបង្អស់សំរាប់បម្រើ
ដល់ក្រុមអ្នកបើកបររថយន្តអាចបរិភោគអាហារប្រភេទនេះ
នៅពេលការបើកបរ។បានសេចក្តីថា បរិភោគបណ្តើរបើករថយន្តបណ្តើរ
ដោយពុំចាំបាច់ឈប់រថយន្តចុះ
ទៅបរិភោគអាហារនោះទេ។ប្រភេទអាហារឆ្អិនស្រាប់ទាំងនោះមានទាំងប្រភេទ
នំប៉័ងដាក់ស្នូលសាច់ចិញ្ច្រាំហៅថា ហាមប៊ឺហ្គឺ( Hamburger
)។មិនជាយូរប៉ុន្មានអាហារប្រភេទនេះ
ក៏បានរីកសាយភាយរហូតដល់បណ្តាប្រទេសទាំងឡាយនៅលើពិភពលោក ។
អាហារឆ្អិនស្រាប់រហូតមកដល់ពេលបច្ចុប្បន្ននេះមានទាំងដំឡូងបារាំងបំពងប្រភេទ
នំស្នេក (Snack)ដែលអ្នកបរិភោគ តែងតែបរិភោគនៅក្នុងរថយន្ត
ទស្សនាភាពយន្តឬទូរទស្សន៍ជាដើម
។ប្រភេទអាហារទាំងអស់នេះសំបូរទៅដោយថាមពលដែលមានប្រភពដំបូងរបស់វា
គឺម្សៅមីប៉ុន្តែក៏នៅមានជាតិខ្លាញ់ច្រើនផងដែររួមទាំងប៊ីចេង
និងសារធាតុផ្សេងៗទៀត ។ ពេលបរិភោគអាហារឆ្អិនស្រាប់
អ្នកបរិភោគក៏ប្រើភេសជ្ជៈដែលផលិតមកស្រាប់ៗពីផ្នែកឧស្សាហកម្មដែលនាំឱ្យក្តី
អន្តរាយដល់សុខភាពកើតមានទាំង ២បែប
ក្នុងរយៈពេលតែមួយដូចគ្នា។នេះជាមូល
ហេតុមួយក្នុងចំណោមមូលហេតុទាំងឡាយធ្វើឱ្យរូបកាយកើតអាការៈធាត់ ។
ទាំងអស់នេះក៏នៅមិនទាន់និយាយដល់ប្រភេទនំផ្អែម
នំប៊ឺរនៅឡើយទេហើយការផលិតតាមបែបឧស្សាហកម្មរូបនីយកម្មពិសេសនំផ្អែម( Cake)សម្រាប់ការប្រារឰ
ពិធីបុណ្យខួបកំណើតដែលជាទីពេញនិយមរបស់ក្រុមកុមារ ដែលនាំគ្នាបរិភោគ
ជំនួសការបរិភោគបាយទៀតផង។ សមាសភាគនៃនំខេកឬនំផ្អែមនោះមានជាសំខាន់គឺជាតិស្ករ
ជាតិខ្លាញ់ប៊ឺរ រួមជាមួយនិងស៊ុតមាន់
ដែលនេះជាមូលហេតុមួយនាំឱ្យកើតអាការៈធាត់ដែរ ។កូនសិស្សសាលាមត្តេយ្យ
សាលាបឋមសិក្សាសព្វថ្ងៃនេះ
ក៏កំពុងតែឆ្ពោះទៅរកការកើតអាការៈធាត់ខ្លាំងថែមឡើងហើយ ។
ពេលសង្គម
ក៏កាន់តែរីកចំរើនវិវត្តន៍លូតលាស់ជាប្រការមួយនាំឱ្យមានការសប្បាយរីករាយ ។
ប៉ុន្តែដើម្បីការពារដល់សុខភាពរូបកាយនិងគ្រួសារ
មនុស្សគ្រប់រូបត្រូវតែមានការប្រុងប្រយ័ត្នពេលជ្រើសរើសរកប្រភេទ
អាហារដែលផលិតដោយផ្នែកឧស្សាហកម្ម ។
អ្វីដែលសំខាន់គឺត្រូវតែមានការប្រុងប្រយ័ត្នជាមុន
រាល់ជំងឺតម្កាត់ទាំងឡាយដែលអាចនាំយកមកពីចម្ងាយ
ហើយបង្កឱ្យរូបកាយទទួលរងបញ្ហាព្រោះ តែភាពលំអនៃកញ្ចប់វេចខ្ចប់
តាមផ្លាកសញ្ញា ឬក៏តាមការផ្សាយពាណិជ្ជកម្មផេ្សងៗ។