បនែ្ល និងផែ្លឈើជាអាហារទ្រទ្រង់ដ៏សំខាន់បំផុតសំរាប់រាង្គកាយ របស់មនុស្សគ្រប់ៗគ្នា ។ ព្រោះបនែ្ល និងផែ្លឈើមានផ្ទុកវីតាមីន និងរ៉ែខនិជដ៏ច្រើនសំបូរបែប ព្រមទាំងមានផ្ទុកសារធាតុប្រឆាំង និងការពារនឹងជំងឺផេ្សងៗ ជាពិសេសគឺជំងឺមហារីកទៀតផង ។ ដូច្នេះដោយសារតែគុណប្រយោជន៏ទាំងនេះហើយ ដែលធ្វើឲ្យមនុស្សគ្រប់រូបតែងតែប្រាថ្នាចង់បរិភោគបន្លែ និងផែ្លឈើស្រស់ៗ។ ប៉ុន្តែទន្ទឹមនឹងគុណប្រយោជន៏ដ៏សំបូរបែបនេះ វាក៏អាចបណ្តាលឲ្យមានផល់ប៉ះពាល់អាក្រក់ដល់សុខភាពយើងទាំងអស់ គ្នាផងដែរបើសិនជាយើងពុំបានលាងសំអាត
វាឲ្យបាន
ស្អាតល្អនោះទេ ព្រោះក្រៅពីបនែ្ល និងផែ្លឈើសរីរាង្គ បនែ្ល
និងផែ្លឈើដែលមានលក់នៅតាមទីផ្សារទាំងអស់សុទ្ធសឹងតែមានផ្ទុក
ទៅដោយសារធាតុគីមី សត្វល្អិតចង្រៃ
និងមេរាគផ្សេងៗដែលយើងពុំអាចមើលឃើញនឺងភ្នែកទទេរបាន
។ដូច្នេះហើយដើម្បីឲ្យទទួលបាននូវសុខភាពល្អពេញបរិបូរណ៍
យើងត្រូវលាងសំអាតបនែ្ល
និងផែ្លឈើឲ្យបានត្រឹមត្រូវដោយវិធីដូចតទៅ៖
- អ្នកត្រូវចាក់ទឹកចូលទៅក្នុងចានក្រឡូមធំមួយ ។
- ចាក់ទឹកក្រូចឆ្មារ ចំនួនមួយស្លាបព្រាបាយទៅក្នុងទឹកនោះ បើសិនជាគ្មានក្រូចឆ្មារស្រស់ អ្នកអាចប្រើទឹកក្រូចឆ្មារដបជំនួសក៏បានដែរ ។
- បន្ថែមអំបិល ចំនួនមួយស្លាបព្រាបាយទៀត ដោយប្រើដៃរបស់អ្នកកូរ រហូតទាល់តែអំបិលនោះរលាយក្នុងទឹកអស់ ។
- បើសិនជាអ្នកលាងផ្លែឈើ ត្រូវយកដៃត្រដូសវាជារឿយៗ រួចហើយទុកចោល ចំនួន៥នាទី ។
- បើសិនជាអ្នកលាងបន្លែប្រភេទស្ពៃ មានដូចជាៈ ស្ពៃក្តោប ស្ពៃខៀវ សាឡាត់ ជាដើម ។ ជាដំបូងត្រូវបេះស្រទាប់ខាងក្រៅចេញសិន បន្ទាប់មកកាត់វាជាចំនែកធំៗ រួចហើយដាក់ចូលទៅក្នុងទឹកលាយនោះ ដោយច្របល់ឡើងចុះ ធ្វើដូចនេះឲ្យបានច្រើនដង ។ រួចទុកចោល ចំនួន៣នាទី ។
- បើសិនជាអ្នកលាងបន្លែស្រស់ផ្សេងៗ មានដូចជាៈ សណ្តែក ការ៉ុត ត្រលាច រនោង ជាដើម ។ សូមប្រើវិធីតាមការលាងផ្លែឈើខាងលើ ហើយទុកចោលចំនួន ៥នាទីដូចគ្នាដែរ ។ នៅពេលដែលដល់ពេលកំណត់ ប្រើដៃម្ខាងរបស់អ្នកទប់បន្លែ រួចចាក់ទឹកចេញឲ្យអស់ ។
- ចាក់ទឹកធម្មតាចូលទៅក្នុងចានបន្លែ ឬក៏កញ្ច្រែងដើម្បីលាងជម្រះជាតិក្រូចឆ្មារ និង អំបិល ចេញឲ្យអស់ បន្ទាប់មកចាក់ទឹកនោះចោលម្តងទៀត ជាការស្រេច ។
- ដាក់បន្លែ ផ្លែឈើ ទាំងនោះនៅលើកន្សែងស្ងួត ឬកញ្ច្រែងដើម្បីសម្ងួតឲ្យអស់ជាតិទឹក បន្ទាប់មកអ្នកអាចយកវាទៅបរិភោគយ៉ាងឆ្ងាញ់ពិសារ ឬរក្សាទុកនៅក្នុងទូរទឹកកកក៏បាន ៕
ឯកសារយោង៖
www.ehow.com
(ដោយ គំនិត)