Sunday, January 13, 2013

វិធីលាងជម្រះជាតិគីមីចេញពីបនែ្ល​ ឬផ្លែឈើ

បនែ្ល​ និង​ផែ្ល​ឈើ​ជា​អា​ហារ​ទ្រ​ទ្រង់​ដ៏​សំ​ខាន់​បំ​ផុត​សំ​រាប់​​រាង្គ​កាយ​ របស់មនុស្ស​គ្រប់​ៗ​គ្នា​ ​។​ ​ព្រោះ​បនែ្ល​ ​និង​ផែ្ល​ឈើ​មាន​ផ្ទុក​វី​តា​មីន​ ​និង​រ៉ែ​ខ​និ​ជ​ដ៏​ច្រើន​សំ​បូរ​បែប​ ព្រម​ទាំង​មាន​ផ្ទុក​សារ​ធាតុ​ប្រ​ឆាំង​ និង​ការ​ពារ​នឹង​ជំ​ងឺ​ផេ្សង​ៗ​ ជា​ពិ​សេ​ស​គឺ​ជំ​ងឺ​ម​ហា​រីក​ទៀត​ផង​ ​។​ ដូច្នេះ​ដោយ​សារ​តែ​គុណ​ប្រ​យោជន៏​ទាំង​នេះ​ហើយ​ ដែល​ធ្វើ​ឲ្យ​មនុស្ស​គ្រប់​រូប​តែង​តែ​ប្រា​ថ្នា​ចង់​ប​រិ​ភោគ​បន្លែ​ ​​និង​ផែ្ល​ឈើ​ស្រស់​ៗ​។​ ប៉ុន្តែ​ទន្ទឹម​នឹង​គុណ​ប្រ​យោជន៏​ដ៏​សំបូរ​បែប​នេះ​ ​វា​ក៏​អាច​បណ្តាល​ឲ្យ​មាន​ផល់​ប៉ះ​ពាល់​អា​ក្រក់​ដល់​សុខ​ភាព​យើង​ទាំង​អស់ ​គ្នា​ផង​ដែរ​បើ​សិន​ជា​យើង​ពុំ​បាន​លាង​សំ​អាត
​វា​ឲ្យ​បាន​ ស្អាត​ល្អ​នោះ​ទេ​​​ ព្រោះ​ក្រៅ​ពី​បនែ្ល​ និង​ផែ្ល​ឈើ​ស​រី​រាង្គ​ ​បនែ្ល​ និង​ផែ្ល​ឈើ​ដែល​មាន​លក់​នៅ​តាម​ទី​ផ្សារ​ទាំង​អស់​សុទ្ធ​សឹង​តែ​មាន​ផ្ទុក​ ទៅ​ដោយ​សារ​ធាតុ​គីមី​ សត្វ​ល្អិត​ចង្រៃ​ ​និង​មេ​រាគ​ផ្សេង​ៗ​ដែល​យើង​ពុំ​អាច​មើល​ឃើញ​នឺង​ភ្នែក​ទ​ទេរ​បាន​ ​។​ដូច្នេះ​ហើយ​ដើម្បី​ឲ្យ​ទទួល​បាន​នូវ​សុខ​ភាព​ល្អ​ពេញ​បរិបូរណ៍​ ​យើង​ត្រូវ​លាង​សំអាត​បនែ្ល​ និង​ផែ្ល​ឈើ​ឲ្យ​បាន​ត្រឹម​ត្រូវ​ដោយ​វិធី​ដូច​ត​ទៅ​៖
  1. ​ អ្នក​ត្រូវ​ចាក់​ទឹក​ចូល​ទៅ​ក្នុង​ចាន​ក្រ​ឡូម​ធំ​មួយ​ ​។​
  2.  ​ចាក់​ទឹក​ក្រូច​ឆ្មារ​ ​ចំ​នួ​ន​មួ​យ​ស្លា​ប​ព្រា​បា​យ​ទៅ​ក្នុង​ទឹក​នោះ​ ​បើ​សិ​ន​ជា​គ្មា​ន​ក្រូ​ច​ឆ្មា​រ​ស្រ​ស់​ ​អ្ន​ក​អាច​ប្រើ​ទឹក​ក្រូច​ឆ្មារ​ដប​ជំនួស​ក៏​បាន​ដែរ​ ។​
  3.  ​បន្ថែម​អំ​បិល​ ​ចំ​នួ​ន​មួយ​ស្លាប​ព្រា​បាយ​ទៀត​ ​ដោយ​ប្រើ​ដៃ​របស់​អ្នក​កូរ​ រហូត​ទាល់​តែ​អំបិល​នោះ​រលាយ​ក្នុង​ទឹក​អស់​ ។​
  4. ​​ បើ​សិន​ជា​អ្នក​លាង​ផ្លែ​ឈើ​​ ​ត្រូវ​យក​ដៃ​ត្រ​ដូស​វា​ជា​រឿយ​ៗ​ រួ​ច​ហើយ​ទុក​ចោល​ ចំនួ​ន​៥នា​ទី​ ។​
  5. ​ ​បើ​សិន​ជា​អ្នក​លាង​បន្លែ​ប្រភេទ​ស្ពៃ​ ​មាន​ដូច​ជាៈ​ ស្ពៃ​ក្តោប​​ ​ស្ពៃ​ខៀវ​ ​សា​ឡាត់​ ​ជា​ដើម​ ​។​ ​ជា​ដំបូង​ត្រូវ​បេះ​ស្រ​ទាប់​ខាង​ក្រៅ​ចេញ​សិន​ ​បន្ទាប់​មក​កាត់​វា​ជា​ចំ​នែ​ក​ធំ​ៗ​ រួច​ហើយ​ដាក់​ចូល​ទៅ​ក្នុង​ទឹក​លាយ​នោះ​ ដោយ​ច្រ​បល់​ឡើង​ចុះ​ ធ្វើ​ដូច​នេះ​ឲ្យ​បាន​ច្រើន​ដង​ ​។​​ រួច​ទុក​ចោល​ ​ចំនួន​៣​នា​ទី​ ​។​
  6. ​ ​បើ​សិន​ជា​អ្នក​លាង​បន្លែ​ស្រស់​ផ្សេង​ៗ​ ​មាន​ដូច​ជាៈ​ ​សណ្តែក​ ​ការ៉ុត​ ​ត្រលាច​ ​រនោង​ ​ជា​ដើម​ ​។​ សូម​ប្រើ​វិ​ធី​តា​ម​កា​រ​លា​ង​ផ្លែ​ឈើ​ខា​​ង​លើ​ ​ហើ​យ​ទុ​ក​ចោ​ល​ចំ​នួ​ន​ ​៥​នា​ទី​ដូច​គ្នា​ដែ​រ​ ​។​   នៅ​ពេល​ដែល​ដល់​ពេល​កំ​ណ​ត់​ ​ប្រើ​ដៃ​ម្ខា​ង​រ​ប​ស់​​អ្នក​​ទ​ប់​បន្លែ​ ​រួ​ច​ចា​ក់​ទឹ​ក​ចេញ​​ឲ្យ​អ​ស់​ ។​​
  7. ​ចាក់​ទឹក​ធ​ម្ម​តា​ចូ​ល​ទៅ​ក្នុ​ង​ចា​នប​​ន្លែ​ ​ឬ​ក៏​កញ្ច្រែ​​ង​ដើ​ម្បី​លា​ង​ជ​ម្រះ​ជា​តិ​ក្រូ​ច​​ឆ្មា​រ​ និ​ង​​ អំ​បិ​ល​​ ​ចេ​ញ​ឲ្យ​អ​ស់​ ​ប​ន្ទា​ប់ម​ក​​ចា​ក់​ទឹក​​នោះ​ចោល​ម្ត​ង​ទៀ​ត​ ​ជា​​កា​រស្រេច​ ​​។
  8. ​ ​ដា​ក់​ប​ន្លែ​ ​ផ្លែ​ឈើ​ ​​ទាំ​ង​នោះ​នៅ​លើ​ក​ន្សែ​ង​ស្ងួ​ត​ ​ឬ​​​ក​​ញ្ច្រែង​​ដើម្បី​ស​ម្ងួ​ត​​ឲ្យ​អស់​ជា​តិ​ទឹ​ក​ ​ប​ន្ទា​ប់​ម​ក​អ្ន​ក​អា​ច​យ​ក​​វា​ទៅ​ប​រិភោ​គ​យ៉ា​​ង​ឆ្ងាញ់​​ពិ​សា​រ​ ​ឬ​រក្សា​ទុ​ក​នៅ​​ក្នុ​ងទូ​រ​ទឹ​ក​ក​​កក៏​បា​​ន ​៕​​


​ឯកសារយោង៖
www.ehow.com

(ដោយ គំនិត)